Hyvinvointia kaikille yhteisöille
Olet täällä: Skip Navigation LinksEtusivu Vastuullisuus Ihmiset Hyvinvointia kaikille yhteisöille

Hyvinvointia kaikille yhteisöille 

Katso myös

Ymmärrämme, että Metsä Groupin toiminta vaikuttaa ihmisiin ja yhteiskuntaan monin tavoin. Metsä Group on alueellinen toimija, joka toimii noin 30 maassa ja jolla on tuotantolaitokset yhdeksässä maassa. Tunnemme vastuumme eri sidosryhmiä kohtaan. Meille vastuullisuus on ainoa oikea toimintatapa – haluamme parantaa elämänlaatua ja siten saada aikaan hyvinvointia.

Osuuskunnassa on juuremme
Metsä Groupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan missio on luoda lisäarvoa noin 125 000 suomalaisen omistajajäsenensä puulle. Tästä syystä kestävä metsänhoito on periaate, josta emme tingi, sillä tavoitteemme on lisätä omistajajäsentemme metsien arvoa ja säästää metsiä tulevien sukupolvien käyttöön. Tiedämme, että yhtiönä voimme vaikuttaa– jäsentemme omistamat metsät ovat noin puolet koko Suomen yksityisomistuksessa olevasta metsäalasta, yhteensä noin 5,3 miljoonaa hehtaaria.

Vaurauden luominen paikallisyhteisöissä
Metsä Group luo arvoa monin tavoin paikallisessa toiminnassaan, erityisesti syrjäseuduilla. Luomme huomattavia työllistymismahdollisuuksia työllistämällä suoraan 11 500 henkilöä, ja välillisesti luomme niitä myös kumppaneillemme ja alihankkijoille. Toimittajaverkostoomme kuuluu 20 000 toimittajaa.

Toimintamme mahdollistavat monia palveluja, jotka muutoin katoaisivat. Lisäksi ehkäisemme muuttoa pois paikallisyhteisöistä esimerkiksi luomalla uusia työpaikkoja. Näin ollen tunnemme vastuumme ja mahdolliset vaikutuksemme, esimerkiksi kun investoimme uusiin projekteihin tai käynnistämme niitä tai joutuessamme lopettamaan toimintoja.

Arvo luonnolle
Koska pääasiallinen raaka-aineemme tulee luonnosta, ymmärrämme, kuinka tärkeää on säilyttää ympäristöä ja toimia mahdollisimman kestävällä tavalla. Metsäteollisuus on toimialana ymmärtänyt vaikutuksensa tehtaiden ympärillä olevaan luontoon ja investoinut järjestelmällisesti ympäristönsuojeluun. Yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa metsäteollisuus on pystynyt vähentämään päästöjään huomattavasti ja kehittämään jatkuvasti tehokasta ympäristöasioiden hallintaa kahden viime vuosisadan aikana.

Siksi ei ole ihme, että monet eläimet ovat löytäneet turvallisen ja otollisen asuinpaikan tehdasalueilta. Metsä Fibren Rauman sellutehdas on hyvä esimerkki siitä, kuinka tehtaat ja luonnon monimuotoisuus kulkevat käsi kädessä. Tehtaan aidan sisäpuolella on metsiköitä, kallioinen ranta, ruovikoita ja jopa pieni järvi.

Tulosta
© Metsä Group 2014
|