Yli 80 % puustamme tulee sertifioiduista metsistä
Olet täällä: Skip Navigation LinksEtusivu Vastuullisuus Metsät Metsäsertifiointi

Yli 80 % puustamme tulee sertifioiduista metsistä 

Katso myös

Metsä Groupin mielestä metsäsertifiointi on erinomainen työkalu, joka takaa sekä toimitusketjun että metsänhoitotoimintojen kestävän kehityksen mukaisuuden. Tämän vuoksi Metsä Groupilla on alkuperäketjun hallintajärjestelmän sertifikaatit, jotka kattavat kaiken Metsä Groupin toimittaman puutavaran ja kaikki konserniyritykset. Lisäksi konserniyritysten omistamille tai vuokraamille tärkeimmille metsille on kestävän kehityksen mukaisen metsänhoidon takaavat sertifikaatit. Kaikki sertifikaatit ovat riippumattomien ammattilaisten varmistamia.

Maailman metsistä vain noin 10 prosenttia on sertifioitu, mutta Metsä Groupin päämääränä on, että sertifioitujen metsien osuus toiminnoissa on yli 80 prosenttia. Metsä Group edistää aktiivisesti metsäsertifiointialoitteita koko puunhankinta-alueellaan. 82 prosenttia Metsä Groupin vuoden 2012 aikana toimittamasta puusta oli joko PEFC- tai FSC®-sertifioitua (lisenssikoodi FSC-C014476) tai molempien sertifiointien alaista (81 % vuonna 2011).

Metsä Group sai vuonna 2012 FSC-ryhmäsertifikaatin, joka kattaa kaikki konserniyritysten Suomessa omistamat metsät. Metsät oli jo tätä ennen PEFC-sertifioitu. Sertifioituna on tällä hetkellä noin 35 000 hehtaaria metsää. Metsä Groupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan sopimusasiakkaat voivat myös liittyä FSC-ryhmäsertifikaattiin. Metsänomistajille on jo aiemmin tarjottu mahdollisuutta PEFC-ryhmäsertifiointiin.

Tulosta
© Metsä Group 2014
|