Yli 80 % puustamme tulee sertifioiduista metsistä
Olet täällä: Skip Navigation LinksEtusivu Vastuullisuus Tuomme metsän luoksesi Metsäsertifiointi

Yli 80 % puustamme tulee sertifioiduista metsistä 

Katso myös

Maailman metsistä vain noin 10 prosenttia on sertifioitu, mutta Metsä Groupin käyttämästä puusta 84% oli vuonna 2013 joko PEFC- tai FSC®-sertifioitua. Luku on toimialallamme erinomainen ja Metsä Groupin tavoitteena onkin säilyttää sertifioidun puun osuus yli 80%:ssa. Edistämme aktiivisesti metsäsertifiointia kaikilla toiminta-alueillamme.  

Mielestämme metsäsertifiointi on erinomainen työkalu, joka takaa sekä toimitusketjun että metsänhoitotoimintojen kestävän kehityksen mukaisuuden. Metsä Groupilla on alkuperäketjun hallintajärjestelmän sertifikaatit, jotka kattavat kaiken Metsä Groupin toimittaman puutavaran ja kaikki tuotantolaitokset. Lisäksi tärkeimmille konserniyritysten omistamille tai vuokraamille metsille on kestävän kehityksen mukaisen metsänhoidon takaavat sertifikaatit. Kaikki sertifikaatit ovat riippumattomien arviointilaitosten varmistamia.

Metsä Group sai vuonna 2012 FSC-ryhmäsertifikaatin, joka kattaa kaikki konserniyritysten Suomessa omistamat metsät. Metsät oli jo tätä ennen PEFC-sertifioitu. Sertifioituna on tällä hetkellä noin 35 000 hehtaaria metsää. Metsä Groupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan sopimusasiakkaat voivat myös liittyä FSC-ryhmäsertifikaattiin. Metsänomistajille on jo aiemmin tarjottu mahdollisuutta PEFC-ryhmäsertifiointiin.

Metsäliitto Osuuskunnan FSC-logolisenssikoodi on FSC-C014476.

Tulosta
© Metsä Group 2015
|